Brons gieten Marry Ranzijn

BRONS GIETEN

Het ambacht van bronsgieten is al duizenden jaren oud. Bronzen beelden zijn pure kunst en geven een exclusieve, kostbare uitstraling. Bovendien gaan de beelden heel lang mee, de meesten meer dan duizend jaar.

Bronzen beelden, voor meer informatie 06-21292848

Marry Ranzijn bronzen beelden

Liefdevol

REVIEWS

Vanmiddag was ik bij Marry in haar prachtige tuin in Bergen om daar naar de door haar gemaakte bronzen engelen te kijken nadat ik foto’s van de engelen op internet tegen kwam!

We zochten iets om de nagedachtenis aan onze ouders te koesteren! Ons hart viel voor Gardisto Mondo (deze naam is de Esperanto vertaling van Engelbewaarder van de Wereld.) We zijn er heel erg blij mee! Hij krijgt ’n mooie warme plek in onze tuin!

Het contact met Marry was fijn en veel meer dan hartelijk, dank daarvoor Marry.

Annet van Geel

———————————————————————————————————————————————-

Een aantal jaren geleden loop ik tijdens de Kunst-10daagse het voormalig atelier van Leo Gestel binnen. Hoe kan ik weten, dat ik die dag een beeld ga kopen bij een mij onbekende vrouw. De verfijnde en vrijlatende sfeer die Marry creëert, geeft me de ruimte om een beeld wat mij onmiddellijk diep raakt, op me in te laten werken. En later deze gevoelens met wat blijkt, de maakster Marry te delen.

De emotie die het beeld met de titel ‘IK LEEF’ uitstraalt, is de verbeelding van mijn diepe verlangen om met alles wat er in mijn leven is, het leven ten volle te leven.

Angelique Annegarn

———————————————————————————————————————————————-

Onlangs de expositie bezocht in de tuin van Marry. Prachtige bronzen beelden, met name het lijnenspel. Echt heel mooi!

Lydia Dekker

———————————————————————————————————————————————-

Marry is een bijzondere kunstzinnige en gastvrije vrouw. Haar kunstwerken hebben een grote verbeeldingskracht. Wij kochten ‘Energico’ dat bij ons een prominente plek heeft gekregen in ons huis. Ik (Herma) herkende mijzelf helemaal in dit beeld. Daarom hebben wij dit gekocht en zijn er heel erg blij mee.
Sjoerd en Herma Boersma.

———————————————————————————————————————————————-

Een paar jaar geleden ontmoette ik Marry en het klikte meteen. Marry’s beelden zijn prachtig en bestaan vaak uit verschillende tinten brons.
De beelden hebben kracht, vaart en intimiteit, in één woord prachtig. Zeker de moeite waard om eens een afspraak te maken.
Veel succes Marry.
Marian Godijn

———————————————————————————————————————————————-

‘k Wil je heel hartelijk danken voor je  gastvrijheid j.l. zaterdag waarbij wij je prachtige beelden mochten bewonderen. Topwerk hoor!

Ik ben superblij met je “”Engelbewaarster”; zij heeft een mooie plek in de huiskamer  gekregen  zodat wij  er dagelijks  van kunnen genieten.

Hartelijke groet Aida

———————————————————————————————————————————————-

Bij ons bezoek aan de expositie van Marry in haar prachtige bloementuin werden we verrast door de kwaliteit van haar fijnzinnige beelden. Met een daarvan was er meteen een speciale connectie. Deze “Gardisto Mondo” staat nu als beschermengel in ons huis en we genieten er elke dag van.

Marieke Egas

———————————————————————————————————————————————-
De beelden worden geleverd met een natuurstenen sokkel van Belgisch hardsteen. Daardoor kunnen de beelden zowel binnen als buiten staan.
De meeste beelden staan op een hoge sokkel van 120 cm hoog en 8×8 cm breed/diep. De beelden, vaak staande op één voet of staande op de grote teen, balanceren daardoor prachtig en wordt het beeld en de sokkel één geheel. Voor uw beeldvorming, een voorbeeld van de hoge sokkel ziet u bij het beeld Energico 2. Echter de afmeting van de sokkel kunt u zelf bepalen. Als u het beeld niet op een hoge sokkel wilt kunt u voor een kleinere sokkel kiezen. Veel afmetingen zijn mogelijk.

Gedicht Beeldenstorm

Gedicht voor mij, over mijn beelden, van voormalige gemeentedichter Ad Blomsteel, Door Ad voorgedragen op de laatste kunst10daagse hier in Bergen. Prachtig Ad, dank je wel!

BEELDENSTORM

Kunst is slechts een droom, aan de zijde van ontwaken.
Emoties van lichaamstaal, puur in beeld gevangen.
Een zelfbeeld, wat anderen denken te zien.
De werkelijkheid in verbeelding in het bevrijdende licht.

Punten van aandacht trekken en de blik weten te vangen.
In beelden van engelen, bevrijd uit het paradijs.
Een zoektocht naar zingeving.
Magische uitstraling met ingetogen symboliek.
Religieus haast.
Opwaartse blik van verborgen symbolen.
Vastleggen van menselijke emotie.
Van de kwetsbaarheid en vergankelijkheid.
Jouw beelden roepen gevoelens op als een beeldenstorm.
Gedomineerd door een krachtige vorm.

Je weet een bepaalde stemming betekenis te geven.
Een weerspiegeling van ontmoetingsbeelden.
Van onze ziel, over het verborgene.
Wat jouw beelden origineel maakt.
Expressief maar ingetogen, realistisch en figuratief.
Jouw kunst wist het stof van het dagelijks leven.

Ad Blomsteel
a.blom@casema.nl     www.adblomsteel.nl